fbpx
Your Cart
Πώς να Επιλέξω το Κατάλληλο Αντιηλιακό και SPF;

Πώς να Επιλέξω το Κατάλληλο Αντιηλιακό και SPF;

Κάποτε πίστευαν ευρέως ότι το αντηλιακό με 15 SPF προσέφερε επαρκή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία υπό τις περισσότερες συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια αυτή η αντίληψη άλλαξε. Είναι πλέον γνωστό ότι, συχνά απαιτείται περισσότερη προστασία από τον ήλιο.

Είναι ιδανικό να επιλέξετε αντιηλιακό που εμποδίζει αρκετές ακτίνες UV για να προστατεύσει επαρκώς τον τύπο του δέρματος σας. Χρησιμοποιήστε τον Οδηγό προστασίας από τον ήλιο για να προσδιορίσετε τον τύπο του δέρματος και το κατάλληλο SPF. Εάν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμο ή ευαίσθητο δέρμα, ιστορικό καρκίνου του δέρματος ή παίρνετε φάρμακα, μπορεί να χρειαστείτε υψηλότερο SPF.

Οι εκτεταμένες περίοδοι έκθεσης στον ήλιο απαιτούν επίσης υψηλότερο SPF.

Μήπως ένα υψηλό SPF προστατεύει το δέρμα μου καλύτερα;

Αυτή η ερώτηση είναι αρκετά περίπλοκη για να απαντηθεί σε μία μόνο πρόταση. Ως ειδικοί στη περιποίηση προσώπου και σώματος η Vanity Cosmetics, έχει μελετήσει τις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) του ήλιου στο δέρμα, καθώς και πώς να προστατευτείτε από αυτές.

Γι ‘αυτό μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε σε μερικά σημαντικά σημεία που θα σας κάνουν να γίνετε περισσότερο ειδικοί στην προστασία από τον ήλιο!

Το υπεριώδες φως είναι αόρατο για τον άνθρωπο, επειδή έχει μικρότερα μήκη κύματος από το φως που μπορούμε να δούμε. Μέσα στο φάσμα UV, υπάρχουν δύο τύποι ακτίνων που μπορούν να βλάψουν το DNA στα κύτταρα του δέρματος σας και να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. Είναι σημαντικό να προστατεύσετε το δέρμα σας και από τους δύο τύπους:

Ποιες είναι οι 2 βλαβερές ακτίνες του ήλιου;

  1. Οι ακτίνες UVB προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Ο αριθμός SPF ενός αντηλιακού αναφέρεται κυρίως στο ποσό προστασίας UVB που παρέχει.
  2. Οι ακτίνες UVA προκαλούν βλάβη στο δέρμα που οδηγεί στο μαύρισμα καθώς και στη γήρανση του δέρματος και τις ρυτίδες. Τα μικρότερα μήκη κύματος των ακτίνων UVA συμβάλλουν επίσης στο ηλιακό έγκαυμα. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε τις λέξεις «ευρύ φάσμα» στην ετικέτα, πράγμα που σημαίνει ότι το προϊόν διαθέτει συστατικά που μπορούν να σας προστατεύσουν από τις ακτίνες UVA και UVB.

Τι σημαίνει ο αριθμός SPF;

Ο αριθμός SPF σας λέει πόσο καιρό θα χρειαστεί η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου για να κοκκινίσει το δέρμα σας όταν χρησιμοποιείτε το προϊόν ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες σε σχέση με το χρονικό διάστημα χωρίς κανένα αντιηλιακό. Έτσι, ιδανικά, με το SPF 30 θα χρειαστείτε 30 φορές περισσότερο για να κάει το δέρμα σας από ό, τι αν δεν φορούσατε αντηλιακό.

Το SPF 30 επιτρέπει στο 3% των ακτίνων UVB να χτυπήσει το δέρμα σας. Ένα SPF 50 επιτρέπει περίπου το 2% αυτών των ακτίνων. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή διαφορά μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι το SPF 30 επιτρέπει 50% περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία στο δέρμα σας.

Υπό ιδανικές συνθήκες (όπως σε εργαστήριο), ένα αντιηλιακό με υψηλότερη προστασία SPF και κάλυψη ευρέος φάσματος προσφέρει περισσότερη προστασία από ηλιακά εγκαύματα, βλάβες UVA και βλάβες UVB από συγκρίσιμα προϊόντα με χαμηλότερες τιμές SPF.

πως-να-επιλέξω-κατάλληλο-αντιηλιακό-και-spf

Όμως, η πραγματική ζωή δεν είναι σαν εργαστήριο. Στην πραγματική ζωή, τα προϊόντα με πολύ υψηλά SPF δημιουργούν συχνά μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Τα άτομα που τα χρησιμοποιούν τείνουν να μένουν έξω στον ήλιο πολύ περισσότερο. Μπορεί να παραλείψουν την επανάληψη και μπορεί να πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να αναζητούν σκιά, να φορούν καπέλο ή να καλύπτονται με ρούχα. Καταλήγουν να έχουν πολύ περισσότερη βλάβη στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία, φυσικά, νικά τον σκοπό.

Για άτομα που έχουν ιστορικό ή υψηλό κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, γενετικές ασθένειες όπως αλμπινισμός ή xeroderma pigmentosum ή ορισμένες ανοσολογικές διαταραχές, το SPF 50 μπορεί να μην είναι αρκετό. Το ίδιο ισχύει για ορισμένες καταστάσεις, όπως πεζοπορία ή σκι σε μεγάλο υψόμετρο ή διακοπές κοντά στον ισημερινό.

Το Ίδρυμα Καρκίνου του δέρματος συνιστά ανθεκτικό στο νερό (αδιάβροχο), αντιηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο για οποιαδήποτε εκτεταμένη εξωτερική δραστηριότητα. Ανεξάρτητα από το SPF, ωστόσο, είναι σημαντικό να εφαρμόσετε μία μικρή ποσότητα (δύο κουταλιές της σούπας) 30 λεπτά πριν βγείτε έξω και να την εφαρμόζετε ξανά κάθε δύο ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.

Προστατεύει επαρκώς το αντιηλιακό μου;

Μερικές φορές όταν κάνετε μια ερώτηση, συνειδητοποιείτε ότι είναι λάθος ερώτηση. Ίσως η καλύτερη ερώτηση θα ήταν, “Ποια είναι η καλύτερη συνολική στρατηγική για την προστασία του δέρματος μου;”

Εδώ είναι η απάντηση: Είναι σημαντικό να μην βασίζεστε μόνο σε αντηλιακά υψηλού SPF. Καμία μέθοδος προστασίας από τον ήλιο δεν μπορεί να σας προστατεύσει τέλεια. Το αντιηλιακό είναι ένα μόνο ζωτικό μέρος μιας στρατηγικής που θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την αναζήτηση σκιάς και την κάλυψη με ρούχα, συμπεριλαμβανομένων καπέλα και γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ποιο είναι το καλύτερο αντιηλιακό για το πρόσωπο;

Οποιοδήποτε από τα αντηλιακά της Vanity Cosmetics είναι εξαιρετικές επιλογές! Σας προτείνουμε αντιηλιακό σπρέι προσώπου, καθώς είναι εξαιρετικά απλό στην εφαρμογή. Δοκιμάστε το σπρέι αν ψάχνετε για μια επιπλέον αίσθηση φρεσκάδας και προστασίας όπου και αν βρίσκεστε.

Αν χρειάζεστε κάτι πιο ανθεκτικό στο νερό; Επιλέξτε αντιηλιακό με προστασία SPF 30 το λιγότερο για περισσότερη έκθεση στον ήλιο. Μη ξεχνάτε να το ανανεώνετε τακτικά και να ακολουθείτε όλους τους κανόνες προστασίας.

Ποιο είναι το καλύτερο αντιηλιακό για το σώμα;

Όλα τα αντηλιακά μας είναι απίστευτα ασφαλή στη χρήση. Έχετε ευαίσθητο δέρμα; Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα προτείνουμε απλά και ασφαλή αντηλιακά από τις πιο γνωστές εταιρείες καλλυντικών. Ωστόσο, συνιστάμε οποιοδήποτε από τα επώνυμα αντηλιακά μας, καθώς έχουν τις πιο βασικές φόρμουλες προστασίας.

Μην ξεχνάτε ότι η καλύτερη προστασία από τον ήλιο είναι να παραμένουμε στη σκιά και να αναπληρώνουμε με άφθονο νερό το ph του οργανισμού μας. Όταν προσπαθείτε να επιλέξετε το καλύτερο αντηλιακό, ανεξάρτητα από την περίσταση, έχουμε την τέλεια επιλογή για εσάς. Χαρούμενες υπαίθριες περιπέτειες!

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το αντηλιακό που θα χρησιμοποιήσετε; Δεν βλέπετε την απάντηση που αναζητάτε; Ρωτήστε μας στα σχόλια!

Επικοινωνήστε  μαζί μας! Είμαστε στη διάθεση σας, για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία όσον αφορά την περιποίηση ομορφιάς και τα αντηλιακά προσώπου, αλλά και σώματος!

Δείτε περισσότερα άρθρα περιποίησης ομορφιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − 1 =