fbpx
Your Cart
Χειρουργικές Μάσκες Προσώπου

Χειρουργικές Μάσκες Προσώπου

Μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Vanity Cosmetics μπορείτε από την οθόνη του υπολογιστή σας να δείτε με ηρεμία χειρουργικές μάσκες και όλα τα προϊόντα μας. Βρείτε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σας!

Οι χειρουργικές μάσκες είναι μία επιλογή που μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες υγείας και οι πολίτες. Οι χειρουργικές μάσκες προσφέρουν αρχικά προστασία σε όσους νοσούν. Προστατεύουν στη μετάδοση ιών και συνιστάται, επίσης, η χρήση της σε κλειστούς χώρους όταν έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

 

Χαρακτηριστικά – Χειρουργικές Μάσκες

  •  Ύφασμα 100% Βαμβάκι, με λάστιχο.
  •  Με ειδικό ρινικό έλασμα για καλύτερη εφαρμογή της χειρουργικής μάσκας προσώπου που αποτρέπει τους υδρατμούς από την ανάσα μας να θολώνουν τα γυαλιά ή να δημιουργούν ξηρότητα στα μάτια.
  • Φέρει παράλληλες πτυχώσεις σε όλο το πλάτος της για την καλύτερη εφαρμογή και κάλυψη του προσώπου και να μπορείτε να την φοράτε απεριόριστα με άνεση .
  • Για επαγγελματίες στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο της υγείας, αλλά και ιδιώτες.
  • Για πολλαπλές χρήσεις.

Το ύφασμα από το οποίο παράγονται οι χειρουργικές μάσκες είναι πιστοποιημένο με ISO 9001 και διαθέτει και πιστοποιητικό ΟΕΚΟ-ΤΕΧ.

 

Περιγραφή – Μάσκες προσώπου πολλαπλών χρήσεων

  • 100% βαμβακερό ύφασμα, χειρουργικής ποιότητας, πιστοποιημένο με CE, ISO 9001, ΟΕΚΟ-ΤΕΧ
  • Υποαλλεργικές χειρουργικές μάσκες προσώπου με ρυθμιζόμενη ρινική πλάκα για καλύτερη εφαρμογή
  • Έχει παράλληλες αναδιπλώσεις στο πλάτος του για την καλύτερη εφαρμογή και κάλυψη του προσώπου.
  • Τα χρώματα είναι χειρουργικά μπλε και χειρουργικά πράσινα

Η μάσκα καλύπτει τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι. Κάθε πλευρά της μάσκας έχει ελαστικό ταινία από καουτσούκ που επιτρέπει στη μάσκα να στερεωθεί στα αυτιά του ατόμου. Οι οριζόντιες πλευρές καλύπτονται με υφασμάτινη ράγα 8χιλιοστών. Στην κορυφή της μάσκας υπάρχει μια μεταλλική ράβδο μύτης καλυμμένη με πλαστικό που επιτρέπει την μάσκα για προσαρμογή ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο ειδικά στο σημείο της μύτης.

Δεν έχει αναπνευστική βαλβίδα και είναι ελαφριά και άνετη στη χρήση.

Προβλεπόμενη χρήση – Χειρουργικές Μάσκες

Χρησιμοποιείται για την κάλυψη του στόματος και της μύτης παρέχοντας ένα φράγμα για την ελαχιστοποίηση της άμεσης μετάδοσης μολυσματικών παραγόντων μεταξύ προσωπικού και ασθενών.

Στο παρελθόν οι χειρουργοί χρησιμοποιούσαν μόνο υφασμάτινες μάσκες τις οποίες πάντοτε έπλεναν και έβαζαν σε βραστό νερό για να αποστειρωθούν και κατόπιν την σιδέρωναν έτσι ώστε να εξουδετερωθούν τυχόν μικρόβια που υπήρχαν πάνω στις επιφάνειες της μάσκας.

Οι χειρουργικές μάσκες προσφέρουν προστασία σε χειρουργεία και κάθε είδους επαφή με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει μετά το τέλος της χρήσης να την πετάμενα στους ειδικούς κάδους απορριμάτων.

Οι χειρουργικές μάσκες (μάσκες προσώπου) είναι εξοπλισμός ατομικής προστασίας που χρησιμοποιείται για την προστασία του χρήστη από αερομεταφερόμενα σωματίδια και από υγρά που μολύνουν το πρόσωπο.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ο βέλτιστος τρόπος για να αποφευχθεί η αερομεταφερόμενη μετάδοση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό παρεμβάσεων από όλη την ιεραρχία των ελέγχων, όχι μόνο από το ΜΑΠ.

Πρόληψη Κορονοϊού – Coronavirus (COVID-19)

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δεν προτείνουν στο ευρύ κοινό να φορούν αναπνευστήρες N95 για να προστατευθούν από αναπνευστικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού (COVID-19). Αυτές είναι κρίσιμες προμήθειες που πρέπει να συνεχίσουν να προορίζονται για τους επαγγελματίες υγείας και άλλους ιατρούς, όπως συνιστάται από την τρέχουσα καθοδήγηση του CDC.

Το CDC συνιστά κάλυμμα προσώπου (χειρουργικές μάσκες) για χρήση από το ευρύ κοινό.

Το CDC συνιστά στο κοινό να χρησιμοποιούν κάλυψη προσώπου με απλή χειρουργική μάσκα όταν βρίσκονται σε δημόσιο περιβάλλον για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, καθώς αυτό θα βοηθήσει άτομα που ενδέχεται να έχουν τον ιό και δεν το γνωρίζουν, από τη μετάδοσή του σε άλλους.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη Σύσταση του CDC σχετικά με τη χρήση καλυμμάτων προσώπου, ειδικά σε περιοχές σημαντικής μετάδοσης με βάση την κοινότητα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας;

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της ασθένειας είναι να αποφύγετε την έκθεση σε αυτόν τον ιό. Ωστόσο, ως υπενθύμιση, το CDC συνιστά πάντα καθημερινές προληπτικές ενέργειες, όπως το πλύσιμο των χεριών και η διατήρηση τουλάχιστον τριών μέτρων κοινωνικής απόστασης, για την πρόληψη της εξάπλωσης των αναπνευστικών ασθενειών.

Πως προστατεύουν οι Χειρουργικές Μάσκες;

Οι χειρουργικές μάσκες είναι μια χαλαρή, μίας χρήσης συσκευή που δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα μεταξύ του στόματος και της μύτης του χρήστη και πιθανών μολυσματικών ουσιών στο άμεσο περιβάλλον. Οι χειρουργικές μάσκες ρυθμίζονται σύμφωνα με το 21 CFR 878.4040.

Οι χειρουργικές μάσκες προσφέρουν ικανοποιητική προστασία και μπορεί να επισημαίνονται ως χειρουργικές μάσκες, απομόνωσης, οδοντιατρικής ή ιατρικής χρήσης. Μπορούν να συνδυαστούν με ή χωρίς ασπίδα προσώπου. Αυτές αναφέρονται συχνά ως μάσκες προσώπου, αν και δεν ρυθμίζονται όλες οι μάσκες προσώπου ως χειρουργικές μάσκες.

Οι χειρουργικές μάσκες κατασκευάζονται σε διαφορετικά πάχη και με διαφορετική ικανότητα να σας προστατεύουν από την επαφή με υγρά. Αυτές οι ιδιότητες μπορεί επίσης να επηρεάσουν πόσο εύκολα μπορείτε να αναπνέετε μέσω της μάσκας προσώπου και πόσο καλά σας προστατεύει η χειρουργική μάσκα.

Εάν φοριέται σωστά, μια χειρουργική μάσκα προορίζεται να βοηθήσει στο μπλοκάρισμα σταγονιδίων μεγάλων σωματιδίων, πιτσιλιές, σπρέι ή πιτσιλίσματα που μπορεί να περιέχουν μικρόβια (ιούς και βακτήρια), ώστε να μην φτάνουν στο στόμα και τη μύτη σας. Οι χειρουργικές μάσκες μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της έκθεσης του σάλιο και των αναπνευστικών εκκρίσεων σε άλλους.

Τι να πρέπει να προσέξετε στις Χειρουργικές Μάσκες;

Ενώ μια χειρουργική μάσκα μπορεί να είναι αποτελεσματική στον αποκλεισμό των παφλασμών και των σταγονιδίων μεγάλων σωματιδίων, μια μάσκα προσώπου, από τον σχεδιασμό της, δεν φιλτράρει ή εμποδίζει πολύ μικρά σωματίδια στον αέρα που μπορεί να μεταδοθούν από βήχα, φτάρνισμα ή ορισμένες ιατρικές διαδικασίες.

Οι μάσκες, επίσης, δεν παρέχουν πλήρη προστασία από μικρόβια και άλλους μολυσματικούς παράγοντες λόγω της χαλαρής εφαρμογής μεταξύ της επιφάνειας της μάσκας προσώπου και του προσώπου σας.

Οι χειρουργικές μάσκες δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από μία φορές. Εάν η μάσκα σας είναι κατεστραμμένη ή λερωμένη ή εάν η αναπνοή μέσω της μάσκας γίνεται δύσκολη, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη μάσκα προσώπου, να την απορρίψετε με ασφάλεια και να την αντικαταστήσετε με καινούργια.

Για να απορρίψετε με ασφάλεια τη μάσκα σας, τοποθετήστε τη σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε την στα σκουπίδια. Πλύνετε τα χέρια σας μετά το χειρισμό της χρησιμοποιημένης μάσκας.

 

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter για να μένετε ενημερωμένοι για όλες τις προσφορές και τις τελευταίες εξελίξεις της Vanity Cosmetics!

Επικοινωνήστε Μαζί μας!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε και ακόμα, αν θέλετε κάποια επιπλέον πληροφορία για κάποιο προϊόν!